<<< Vissza
 
2020.03.27

 Tisztelt Ügyvezető Társaim !

Mindannyian tapasztaljuk, hogy nagyon nehéz feladatot jelent biztosítani a COVID-19 járvány következtében kialakult helyzetben munkatársainak egészségügyi biztonságát, a munkahelyek megőrzését, és nem utolsó sorban a cég egyben tartását.

Régiónk nem bővelkedik multi cégekben, és még mindig a legnagyobb munkáltató az Egyetem. Mégis a régiónkban mi vagyunk azok a kis és közepes vállalkozások, amelyek a munkahelyek meghatározó részét adják. Ismerve környezetünk lehetőségeit, tudom, a vírus terjedésének várható hatásai sokunk vállalkozását a szakadék szélére sodorják. Biztos vagyok benne, hogy minden erőtökkel Ti is azon vagytok, hogy túléljük ezt a válságot is.

De a gazdasági túlélés feladata így is eltörpül az emberi élet megvédése mellett. Főleg azokról van szó, akiknek köszönhetjük, hogy egyáltalán itt lehetünk.

Felhívással fordulok Hozzátok, csatlakozzatok az

„ egy + egy ” felajánlásomhoz.

Mit jelent? Utalj át a Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítvány számlaszámra akkora összeget, amelyet nélkülözni tudsz a céged számlájáról és egészítsd ki ugyanennyivel a saját számládról.

Elsőként, a mai napon összességében egy millió forintot a saját és a TECHNIQ csoport számlájáról átutaltam.

Az Alapítvány Jenei Zoltán egyetemi kancellár úr javaslatára lett kiválasztva, azért ők, mert vállalták, hogy a befolyó pénzből a legrövidebb idő alatt szerzik be a szakemberek által a gyógyításhoz meghatározott legszükségesebb eszközöket, műszereket.

Tudom, rögtön felmerülnek kérdések:

- ez sok pénz – lehet, adj kevesebbet!

- ez nem a mi feladatunk – lehet, de csak másé?

- van egyéb bajunk elég – lehet, de majd azokat is meg fogjuk oldani!

 

De van jó adag felelősségünk is!

 

Leszögezem, hogy személy szerint soha nem érdekeltek a felszínes, értéktelen dolgok, és még nem is a veszélyeztetett ember félelme késztet cselekvésre. Arról is biztosíthatok mindenkit, hogy az ebben az évben 30 éves cégcsoportunknak sincs szüksége az ügyből fakadó reklámra. Egyszerűen kritikus helyzet van, és meggyőződésem, hogy a mi segítségünk is számít!

Segítsünk az orvosoknak, nővéreknek felszereléssel, eszközökkel, hogy ők is több eséllyel tudjanak segíteni másoknak!

Ha egyetértetek, csatlakozzatok, és hívjátok fel erre mások figyelmét is!

Saját partneri, baráti kapcsolataitokat megkeresve, mindannyian tovább tudjátok szélesíteni a csatlakozók körét, és abban is tudtok segíteni, hogy más régiókban is összefogjanak, és gyorsan megtalálják vállalkozó társaink saját régiójuk hatékonyan működni képes alapítványi szervezetét.

Az alapítvány neve: Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítvány

Az alapítvány bankszámla száma: 50800111-15412809

Az alapítvány adószáma: 19034951-1-02

Az alapítvány e-mail címe: alapitvany@pte.hu

Az alapítvány kuratóriumának elnöke: Dr. Németh Péter, nemeth.peter@pte.hu

Az alapítvány titkára: Kállinger Brigitta +36-72/501-500/1242 kallinger.brigitta@pte.hu

Köszönöm, ha csatlakoztok! Tudom, hogy évek múlva jó érzéssel gondoltok majd vissza arra, hogy volt bátorságotok ezt meglépni a gazdasági szakadék szélén is.

Jó egészséget Mindannyiótoknak!

Pécs, 2020. március 24.

Nagy László

TECHNIQ Csoport


Tisztelt Adakozó!

Először is szeretném megköszönni a szolidaritást, azt, hogy a nehéz helyzetben segítő kezet nyújtanak azoknak a kollégáknak, akik minden erejükkel küzdenek embertársaink meggyógyításáért. A segítség a legjobbkor jön. A Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítványa alkalmas arra, hogy a beérkezett adományokat bürokratikus késlekedés nélkül juttassa el azokra a helyekre, ahol a legnagyobb szükség van gépekre, egyszerhasználatos eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre.

Az Alapítvány Kuratóriuma a COVID-19 járvány leküzdésében résztvevő gyógyító egységek számára pályázatot ír ki, és a beérkező igényeket – a rendelkezésre álló anyagi erőforrások szerint – folyamatosan kielégíti.

A segítséget köszönve, őszinte tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Péter

az Alapítvány elnöke