Napelemes kiserőművek visszwatt-védelme és szabályozása

Abban az esetben, amikor egy napelemes erőmű középfeszültségen csatlakozik a közcélú villamos hálózatra, vagy a naperőmű névleges teljesítőképessége meghaladja az 50kVA-t, az engedélyezési folyamat igen hosszú és költséges procedúra.

A VET 116§ (3) b. pontja szerint nem kell lefolytatni építési engedélyezési eljárást, ha az adott naperőmű nem táplál vissza villamosműre.

Abban az esetben, ha az adott fogyasztási helyen a pillanatnyi igény nagy többségében magasabb, mint a napelemes rendszer pillanatnyi villamos energia termelése, úgy egy műszaki megoldás (visszwatt-védelem) kiépítésével elkerülhető az építési engedélyeztetési eljárás ideje és költsége.

Cégünk műszaki fejlesztései lehetővé teszik, hogy a helyszínnek megfelelő, egyedi kiépítésben alakítsunk ki olyan, adott esetben decentralizált (telephelyen belül, egymástól távol lévő épületekben több AC oldali csatlakozással rendelkező) napelemes rendszereket, amelyek a betáplálási ponttal folyamatos kapcsolatban lévő, egymással kommunikáló egységekként üzemelnek, az inverterek kimenő teljesítményét igény szerint vagy lépcsőzetesen, vagy folyamatosan szabályozva.

A belső kommunikáció történhet kábelen, 2,4Ghz-es digitális rádiós rendszeren, vagy akár meglévő IT hálózaton.

Műszaki megoldásainkat az Elosztói Engedélyes jóváhagyta.

 

Referenciáink:

-PTE Rákóczi úti Klinikai Központ

-PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

-PTE 1. számú Klinikai Tömb

-Mohácsi Kórház

-Kanizsai Dorottya Kórház, Nagykanizsa

-Dombóvári Kórház

Techniq 2000 Kft.
7624 Pécs,
Hungária út 53/1.
Tel.: +36-72/242-409

1047 Budapest,
Baross u. 12.
Tel.: +36-1/220-1804

e-mail:
kozpont@techniq.hu